OFK Titograd

Podgorica

Vijesti

NAJDUŽE PUTOVANJE U ISTORIJI KLUBA, NEZGODNO VRIJEME I REMI NA FARSKIM OSTRVIMA

2018-07-13

Fudbaleri OFK Titograda remizirali su juče na gostovanju B36 Toršavnu na Farskim ostrvima u prvoj utakmici prvog kola kvalifikaicja za Ligu Evrope. Meč je završen bez golova.
U prvom poluvremenu blagu prednost imali su Farani, ali bez ozbiljnijih šansi. U drugom dijelu utakmice naša ekipa je preuzela inicijativu i bila bolja u većem dijelu druge dionice.

Najbolju priliku na utakmici imao je Pjeter Ljuljđuraj, ali ipak nije uspio da savlada golmana domaće ekipe. Revanš meč igra se za sedam dana u Podgorici.
Ovo je bilo najduže putovanje u istoriji kluba. Ekipa je imala težak zadatak da se fizički i psihički pripremi za nezgodnog protivnika i nepredvidivo vrijeme koje ih je dočekalo na Farskim ostrvima.

“Kontrolisali smo igru tokom cijele utakmice o čemu govori podatak da je protivnik imao samo jedan šut prema našem golu. Imali smo četiri dobre šanse, ali nismo imali sreće u završnici.Što se tiče putovanja uprava kluba nam je obezbijedila najbolje uslove. Vremenska razlika nam je otežavala da se priviknemo za kratko vrijeme na takve uslove. Klima na farskim ostrvima je takva da smo za pola sata se osjetili četiri godišnja doba. Slijedi nam let za Podgoricu koji je odložen dva puta zbog velike magle. Najbitnije od svega jeste da sigurno stignemo kući i da spremno dočekamo revanš utakmicu”, rekao je ovim povodom štoper naše ekipe Miloš Radulović.

Krilni napadač Zoran Petrović govorio je sa punim respektom o protivniku.
“B36 je borbena ekipa, ali mislim da smo bili mnogo bolji, i da se u revanšu mi sve pitamo. Putovanje je bilo dugo i naporno. Na Farskim Ostrvima je prilično hladno. Prva utakmica je završena i trenutno čekamo povratak kući. Let nam je odložen i svi smo nestrpljivi da stignemo u Crnu Goru i dočekamo revanš meč kako dolikuje”, poručuje Petrović sa Farskih ostrva.