OFK Titograd

Podgorica

Vijesti

Možda ovo bude sezona za pamćenje

2018-08-17

Razočaravajuće ljeto, šokantna eliminacija iz kvalifikacija za Ligu Evrope, a onda bljesak… OFK Titograd nakon tri kola ne zna za poraz, bez primljenog je gola, a pobjedom u derbiju protiv Budućnosti definitivno je poslao jasnu sliku da su “romantičari” spremni za velike stvari, piše “Pobjeda”.
“Nadam se da je nas je ta eliminacija dobro trgnula, pa ko zna, možda baš nakon svega toga ovo bude sezona za pamćenje. Start raduje, ali tek je počeo šampionat, tako da nema euforije”, spušta loptu Vasko Kalezić, ofanzivac Podgoričana.
Danilovgrađanin, sin bivšegfudbalera Zvonka Kalezića, napravio je potez u očevom stilu nakon manijature na malom prostoru, elegantnom fintom i vrhunskim potezom sa ivice šesnaesterca pogodio je za pobjedu i tako odličnu partiju zaokružio na najbolji način.
“Bilo je mečeva kada nijesam bio na nivou, a ovog puta sam opravdao povjerenje stručnog štaba. Naravno, svjestan sam da mogu i bolje. Baš zbog toga gol mi znači kako bih nastavio da radim još jače i bolje, a nadam se tek pravim partijama”, naglasio je Kalezić, koji je na poseban način proslavio gol, čime je bilo jasno koliko mu znači.
“Ta euforija i veliko slavlje nakon gola bili su neki moj izduvni ventil iz više razloga i zaista sam želio da proslavim taj pogodak. Mnogo nekih stvari se dešavalo, ali eto, stigao je gol u pravom trenutku”, objasnio je Kalezić.
Mladost je prošle sezone imala najveće ambicije, ali se od starta mučila i bilo je jasno da ne može pratiti trku za vrh. Sada je priča mnogo drugačija Titograd je krenuo na pravi način.
“Odigrali smo dobro, mada nije bilo previše šansi. Taktički smo odradili sjajan posao, znali da iskoristimo njihove loše stvari i mislim da smo zasluženo slavili. U drugom dijelu meča bili smo znatno energičniji, imali veći posjed lopte, čak i pokazali veću želju, tako da smo ovom pobjedom dokazali da možemo da igramo sa svima. Sigurno da činjenice da smo bez poraza i bez primljenog gola ulivaju samopouzdanje pred naredne izazove i nadam se da će nam trijumf iz derbija pomoći da nastavimo u istom ritmu”, istakao je Kalezić.