OFK Titograd

Podgorica

Vijesti

INTERVJU – Marko Pavićević: Titograd je odlično organizovan klub i zaslužujemo uspjeh na kraju sezone

2018-08-21

Fudbaleri OFK Titograda igraju odličan fudbal na početku nove Telekom 1.CFL sezone. Prvi su na tabeli, osvojili su 10 od 12 mogućih bodova, i što je najvažnije slavili su u dva teška meča protiv Budućnosti i Zete. Takođe, pobijedili su Iskru u gostima, i odigrali remi sa Rudarom u prvom meču u sezoni.
Tri od prve četiri utakmice odigrao je i novi napadač OFK Titograda Marko Pavićević. Marko je u naš klub stigao iz srpskog prvoligaša Voždovca, dugo je nastupao u Grčkoj i ima veliko internacionalno iskustvo. O svom novom klubu, dobrim rezultatima na početku sezone, kao i životu u Podgorici govorio je za klubski sajt.
“Kada sam stigao, predočene su mi ambicije kluba, a znajući igrački kadar očekivao sam dobre rezultate. Sada, kada smo dobro počeli, na nama je da damo sve od sebe da ostanemo u samom vrhu tabele, a za to će nam biti potreban pozitivan rezultat već u subotnjem gostovanju Grblju. Moja očekivanja od sezone poklapaju se sa klubskim, a to je sam vrh tabele. Moje je da pružim maksimum i dam doprinos u ostvarenju tog cilja. Titograd je odlično organizovan klub, sa fenomalnim igračkim kadrom, stručnim štabom, a svom našem radu doprinose i zaposleni u klubu i uprava, pa sam siguran da zaslužujemo uspjeh na kraju sezone”.
On dodaje da je rad sa trenerom Igorom Pamićem drugačiji od ostalih u njegovoj karijeri.
“Rad sa šefom Pamićem, definitivno nije uobičajen, na koji je većina igrača navikla. Traži maksimalnu koncentraciju tokom treninga, a tokom utakmica zahtijeva stoprocentnu angažovanost. Drži nas budnim tokom svih 90 minuta i to nam mnogo znači”, objašnjava Pavićević.
Marko je kratko uporedio crnogorski sa srpskim fudbalom.
“U ova četiri kola, što sam mogao vidjeti, jeste da se u srpskom fudbalu više pažnje posvećuje taktičko tehničkim stvarima, dok u Crnoj Gori preovladava fizička sprema i snaga. Takođe, u Srbiji igra veći broj stranaca, a finansijski momenat pravi možda i najveću razliku između dvije zemlje”.
Pavićević već skoro mjesec dana, sa porodicom, živi u Podgorici. Govorio nam je i o adaptiranju na podgoričke vrućine.
“Svakim danom se adaptiramo na vrijeme. Prvih nekoliko je bilo baš teško, ali sada je već lakše. Svima nam je teško igrati u popodnevnim terminima”, zaključio je Pavićević u razgovoru za klubski sajt.