OFK Titograd

Podgorica

Vijesti

PAMIĆ PRED SUTJESKU: Pobjeda bi bila jak vjetar u leđa

2018-08-31

Fudbaleri OFK Titograda u nedjelju dočekuju aktuelnog šampiona, ekipu Sutjeske, u okviru šestog kola Telekom 1.CFL. Sjajna atmosfera vlada u taboru lidera elitnog karavana, a kako i ne bi kada su “crveni” u prvih pet kola ostvarili četiri pobjede i remi, čime su jasno poslali poruku svima da su ove sezone spremni da se bore za najveći plasman.
Šef stručnog štaba OFK Titograda Igor Pamić, na zvaničnoj pres konferenciji, govorio je sa dosta repspekta prema protivniku.
“Na kraju krajeva oni su još uvijek prvaci. Takođe, prihvatamo da su favoriti. Prema prognozama prije početka prvenstva Sutjeska i Budućnost su bili glavni kandidati za trofej i to se za prvih pet ili šest kola ne može promijeniti. Sigurno su naučili igrati ovakve utakmice”, kazao je Pamić.
On dodaje da je cijele sedmice uvjeravao svoju ekipu da su spremni da pobijede u jednoj ovakvoj utakmici.
“Uvjeravam ih da ovo što su napravili nije slučajno. Uvjeravam ih da OFK Titograd već sada nalikuje na ekipu, koju prati rezultat. Baš zbog toga, ne vidim razlog zašto moji momci ne bi odigrali utakmicu opušteno, rasterećno, pa i po cijenu poraza. Ništa se promijenilo ne bi, a pobjeda bi nam bila jak vjetar u leđa”, dodao je Pamić.
On je ponovio da klub ima tri cilja – izbjegnuti borbu za opstanak, kvalifikovati se za Evropu i osvojiti trofej.
“Ovaj prvi još nismo ostvarili. Kada više ne bi osvojili niti jedan bod, ispali bi iz lige, tako da moramo osvajati bodove da bi opstali u njoj. Utakmica protiv aktuelnog šampiona će otvoriti mnogo karata i što se tiče moje ekipe, ali i daljeg toka prvenstva. Igramo protiv ekipe koje je veoma ozbiljna, koja zna šta hoće, pokušava nametnuti svoj ritam, kad se brani to radi sa svim igračima, imaju dobru kontru. Zbog čega su ostvarili loše rezultate to ne bih znao”, objasnio je Pamić.
Pamić je takođe rekao da OFK Titograd ima malih problema sa igračkim kadrom.
“Može se desiti da svi budu spremni, a možemo ostati bez tri igrača”, objasnio je šef.
On je govorio i o novom pojačanju OFK Titograda Branislavu Jankoviću.
“Ne poznajem ga, ali ako je dobar igrač neće mi trebati puno da ga upoznam. Po onome što sam na kratko vidio vjerujem da je igrač koji nama može donijeti puno toga dobrog, kada i u kojem trenutku – to ne bih znao”, zaključio je Pamić.
Podsjetimo, utakmicu protiv Sutjeske prenosiće televizija Arena sport.