OFK Titograd

Podgorica

Vijesti

PAMIĆ PRED GRADSKI DERBI: Budućnost ima tradiciju, ali će morati da dokaže da je bolja

2018-10-19

Odbrojavanje je završeno gradski derbi, derbi 12. kola, a vjerovatno i jesenjeg dijela šampionata igra se sjutra. Lider OFK Titograd na gostovanju prvom pratiocu, ekipi Budućnosti, pokušaće da dokaže mu je zaista mjesto na vrhu! Meč je zakazan za 16 časova, a prenosiće ga televizija Arena sport.
“Mi smo upravo sa treninga, radimo neprestano, a da li dobro radimo pokazaće sjutrašnja utakmica. Ono što treba istaći jeste da je Budućnost u boljem ritmu, a to sugerišu njihovi rezultati. Mi nismo uspjeli zadržati pobjednički ritam sa kojim smo započeli sezonu. Još uvijek smo prvi, ne znam da li ćemo biti od sjutra. Mi prihvatamo da Budućnost ima bolje igrače, da su tradicionalno bolji klub, ali to će morati dokazati sjutra na terenu”, počeo je pres konferenciju šef stručnog štaba OFK Titograda Igor Pamić.
Pamić je istakao da je svjestan da se sada svi bave igrom OFK Titograda i da se prati svaka njegova izjava.
“Svjesni smo toga. Samo želimo da se poštuje lider crnogorskog šampionata. Ne potjenjujemo nikoga, ali mi smo i dalje lideri. Mi izlazimo u ovaj derbi, derbi Podgorice, derbi za lidersku poziciju, da se borimo, nadigravamo i pokažemo da smo sa razlogom ostvarili ove rezultate”, kazao je Pamić.
Pamić se dotakao i povreda koje su zadesile nekoliko igrača OFK Titograda.
“To je potpuno uobičajeno za posao kojim se mi bavimo. Jeste veliki gubitak, ali nije ništa novo. Banović nam je bio ključni igrač u odbrani koja je u prvih devet kola odigrala svaki minut i primila samo jedan gol. Ipak, tu je Perišić Slobodan, koji je imao minute kod nas, ali i u reprezentaciji, tu je i Miloš Radulović. Još uvijek nisam odlučio ko će početi i o tome ću odlučiti sjutra”, dodao je Pamić.
Zadnji vezni OFK Titograda, Jovan Nikolić istakao je da trenutni plasman naših momaka govori o kvalitetu koji posjedujemo.
“Nismo slučajno prvi na tabeli. Sjutra izlazimo da to i dokažemo. Spremni smo da se nadigravamo i da pobijedimo. To je ono o čemu razmišljamo. Jednostavno, mislim da je ovo prava ekipa, prava družina i da zajedno možemo mnogo da doguramo”, kazao je Nikolić.
Podsjetimo, gradski derbi igra se sjutra u 16 časova na stadionu pod Goricom.