OFK Titograd

Podgorica

Vijesti

ROĐENDANSKA ŽELJA IGORA PAMIĆA: DA IZAĐEMO IZ "CRNE RUPE" I BUDEMO U TOP TRI

2018-11-19

Prije nepunih četiri mjeseca Igor Pamić je preuzeo ekipu OFK Titograda. Njegova avantura u klubu sa Starog aerodroma počela je bajkovito. Titograd je dugo bio prvi, do 10. kola Telekom 1.CFL, a onda je uslijedio nagli pad. Njegovi izabranici u poslednjih šest mečeva nisu pobijedili, ali su, za razliku od prvog dijela, kada su bodove osvajali na borbenost i ne tako atraktivnu igru, u ovom rezultatski gorem periodu, igrali mnogo bolje.
Danas, šef stručnog štaba Igor Pamić, puni 49 godina, a za svoj rođendan je poželio:
“Da izađemo iz “crne rupe” i budemo u top tri do kraja polusezone. I, još bitnije, da moji igrači budu zdravi”, počinje rođendanski intervju hrvatski stručnjak, rođen u Žminju.
Na pitanje kako je zadovoljan sa prvih četiri mjeseca boravka u Podgorici, Pamić ističe da je, ipak, bilo više lijepih trenutaka nego ružnih.
“Ono što je u mom poslu najbitnije, jeste rezultat, i time ne mogu biti zadovoljan, pogotovo u poslednjih šest kola. Možda nije bilo ni realno da u prvih devet kola budemo prvi, primimo samo dva gola, a boga mi nije ni ovo sada. Sve u svemu, četiri mjeseca je proletjelo, vrijeme je prošlo veoma brzo, a tek sada mogu reći da sam “pohvatao konce”, naučio o svojim momcima i njihovom mentalitetu, ali i protivnicima. Normalno je da očekujem, da će u budućnosti biti bolje”, objasnio je Pamić.
Još četiri kola je ostalo do kraja polusezone, a šef Pamić do kraja prvog dijela sezone postavlja samo jedan cilj.
“Najbitnije je da izađemo iz ove loše serije. Mi smo u nju upali, po mom skromnom mišljenju, baš zato što je ekipa imala prevelike ambicije. I prije nego što sam došao bila je konstanta borba za ulazak u Evropu, pa se iz nje ispalo. Onda sam ja stigao pa smo dugo bili na vrhu, ali ne zahvaljujući dobroj igri, već, slobodno mogu reći na silu. Da nismo bili prvi, bilo bi nam mnogo lakše”, kaže Pamić u razgovoru za klupski sajt.
Pamić, kao dodatno opterećenje prvom timu ističe i povredu štopera Balše Banovića.
“Ja sam stalno potencirao reakciju ekipe nakon prvog poraza. Nažalost, reakcija je izostala, ali nisu momci krivi. Sa prvim porazom došla je i povreda Banovića. Taj peh pominjem, jer se naša igra u prvih devet kola bazirala na jakoj odbrani. Primili smo samo dva gola, a pobijeđivali smo sa jednim golom u mreži protivnika”, objašnjava Pamić.
Iako su rezultati loši, igra je dobra, pa je atmosfera u ekipi odlična.
“Sada, kada smo popravili igru, rezultati izostaju. U poslednjih četiri kola igramo pravi fudbal, ali nikako ne uspijevamo da postignemo gol, a protivnici sve pogađaju. Kao trener mogu samo reći, moja ekipa igra dobro”, ističe Pamić i dodaje:
“Ono što je dobro za klub jeste da igrači nisu popustili, da odlično izgledaju i na utakmicama i na treninzima. Da je atmosfera u ekipi odlična i normalno je očekivati da ćemo imati rezultat u poslednja četiri kola”.
Pamić kaže da je meč protiv Mornara utakmica polusezone.
“To govorim zbog igrača, ne zbog sebe. Očekujem da ćemo tu utakmicu dobijemo, i mislim da nisam prepotentan kada to kažem”, zaključio je Pamić intervju za klupski sajt.
Podsjetimo, OFK Titograd će u subotu u 13 časova dočekati ekipu Mornara u 16. kolu Telekom 1.CFL.