OFK Titograd

Podgorica

Vijesti

KADETI ZAVRŠILI POLUSEZONU: AKO OVAKO NASTAVIMO NAŠA PRIČA IMAĆE LIJEP KRAJ

2018-11-29

Kadeti OFK Titograda prvi dio sezone završili su na sedmoj poziciji i tako se kavlifikovali za plej-of koji će se igrati od februara 2019. godine.

Trener Miloš Rašović i njegov pomoćnik Marko Raičević vode jednu od najmlađih ekipa u ligi, pa im prolazak u sledeću fazu takmičenja predstavlja još jedan izazov u nizu, jer će u plej-ofu imati niz jakih utakmica sa najboljim ekipama lige.
“Zadovoljan sam radom, nismo još stigli ni na polovinu zamišljenog puta, ali sam ubijedjen da smo njime krenuli i da imamo pravi ritam. Napredak u igri je evidentatan, kao i individualni progres, ali ima još mnogo moramk da radimo da bi smo dosli do cilja”, kazao je Rašović u razgovoru za klupski sajt.
Rašović ističe da rezultat nije prioritet, već je glavni zadatak kadetske selekcije priprema igrača, da konkurišu u omladinskoj selekciji i kasnije u prvom timu.
“Jednostavno nemam opterećenja oko rezultata, igrači su ušli u plej of. Sledeća polusezona se igra protiv sedam najjačih timova u državi tako da ćemo imati 14 jako kvalitetnih utakmica koje će poslužiti da naučimo djecu da igraju pod pritiskom.. Ja kao trener izuzetno volim da pobijedim utakmicu, ali nećemo igrati da nam cilj ne opravdava sredstva pa makar i na ustrb rezultata… Djeca ce morati da igraju fudbal i nista drugo (u ovoj polusezoni) i kad se takvom igrom dodje do rezultata ,po meni, to je pravi recep za stvaranje kvalitetnog tima i pojedinca”, objašnjava Rašović.
Glavni taktički zadatak kadeta u sledećoj polusezoni biće:
“Posjed lopte, posjed lopte i posjed lopte. Svaki taktički/tehnički trening sastoji nam se iz primopredaje pasa ili posjeda lopte. Za drugi dio polu-sezone nećemo raditi ništa na šta igrači nisu navikli. Treniraćemo istim intezitetom, a momci neka nastave kao do sad i ova nasa priča će imati dobar kraj”, poručuje Rašović.