OFK Titograd

Podgorica

Vijesti

TRENER PETLIĆA O JESENJOJ TITULI: PRIORITET JE DA NAŠI IGRAČI NAPREDUJU

2018-12-04

Petlići OFK Titograda, pobjedom za vikend protiv Mladosti Lješkopolje, postali su jesenji prvaci. U 15 kola jesenjeg dijela šampionata petlići nisu upisali ni jedan poraz, a primili su samo četiri gola. Sa druge najmlađi članovi OFK Titograda protivničke mreže tresli su čak 80 puta.
Mnogo bitnije od ovih statističkih podatak jeste da je ekipa Mirka Šćepanovića izgledala superiorno i to da je veliki procenat golova postignut iz izgrađenih akcija.
O uspješnoj polusezoni razgovarali smo sa trenerom Šćepom, kako ga zovu njegovi puleni.
Šćepanović ističe da je veoma zadovoljan prvim dijelom prvenstva.
“Naravno da sam zadovoljan rezultatom i time što nismo poraženi, ali prije svega zadovoljan sam onim u šta moji momci izrastaju. Svi igrači pokazuju visok stepen profesionalizma, zajednički radimo na timskom duhu koji krasi ovu ekipu i ako uz to dodate disciplinu na terenu i van njega, rezultati su morali doći”, počinje priču za klupski sajt Šćepanović.
O neporaženosti njegove ekipe Šćepanović kaže: “To je činjenica koja pokazuje da zaista posjedujemo ogroman potencijal. I to nije standardna fudbalska priča. Ova djeca imaju nešto posebno, demonstrijaju fudbalsku igru u njenom naljepšem izdanju i kao takvi nisu dozvolili da ih ostale ekipe pobijede. Naravno, poraz mora doći i kada se to desi, siguran sam da će moja ekipa reagovati kako dolikuje ekipi koja ima šampionske ambicije.”
U sledećoj polusezoni Šćepanović želi da njegova ekipa nastavi u istom ritmu kao i do sada.
“Da nastavimo u istom ritmu kao i do sada. Rezultat nije prioritet. Naravno da nam imponuje, ali nije prioritet. Prioritet je rad sa mladim igračima i njihova priprema za dalje izazove. Koliko god imali dobre rezultate sada, ako neko od ovih momaka ne napravi fudbalsku karijeru, onda smo omanuli. Možemo osvajati trofeje svake sezone, ali ako naši igrači ne napreduju iz selekcije u selekciju, do profesionalca, onda ti trofeji nemaju težinu”, zaključuje Šćepanović.