OFK Titograd

Podgorica

Vijesti

PAMIĆ ZA DAN: NIKO NE MOŽE DA IDE

2018-12-17

Igrači OFK Titograda su na zasluženom odmoru, a stručni štab u saradnji sa Upravom kluba radi na dovođenju novih fudbalera, koji bi svakako bili pojačanja.
-Napravili smo zajedno ja i ljudi iz kluba listu pojačanja. Međutim, domaćih igrača na tržištu puno nema, što bi mene posebno interesovalo, zato što dobijaš širinu i nemaš problema sa strancima. Dakle, to je vrlo teško. S druge strame, oni pravi igrači su već negdje vani. Može se naći pojačanje za bilo koji klub u Crnoj Gori, ali to košta, a već imamo situaciju da dovedemo jednog fudbalera, ali on ne želi da dođe u Crnu Goru. To je, meni je rekao, njemu korak unazad. Ne znam da li ćemo se pojačati, ali svakako na tome radimo – rekao je hrvatski stručnjak za DAN.
Postoje li igrače sa kojima niste zadovoljni i koji bi mogli ove zime da odu sa Starog aerodroma. 
– Nijednog igrača ne bih puštao. Tako smo se i dogovorili, jer su nam svi dobri i svi su nam potrebni. Počeo sam sezonu sa Kalezićem, Pamićem, Bukvićem i Banovićem. Sada sam, bez ta četiri igrača, a tada sam govorio, ako želimo biti ozbiljni i ako se želimo boriti za naslov prvaka, onda moramo dovesti trojicu na određenim pozicijama. Po tome, sada bi nam trebalo sedam, ali to nije tako. Većina fudbalera koje imamo je napredovala, prihvatila je moje uslove i stil igre. Ali, širine u igračkom kadru nemamo. Potvrda toga je utakmica sa Lovćenom, gdje dva boda izgubljena ne možemo prežaliti, a uvjeram vas da su igrali Novović ili Živković da bismo mi tu utakmicu dobili. To su stvari koje odlučuju o tituli i ne pomišljam da nijednog igrača pustim.
Nisu „romantičari” u prvom dijelu bili efikasni. Svega 18 pogodaka su postigli na 19 mečeva, a na pitanje da li će njegov tim u nastavku sezone igrati napadački, Igor Pamić je odgovorio: 
– U početku nismo igrali lijepo, ali takmičarski jesmo strahovito dobro. I ono što rezultatski ide dobro ne dira se. Odlaskom Banovića i nekim rotacijama u ekipi, morali smo nešto drugačije postaviti naš sastav i plan igre. Neko vrijeme smo se tražili i sad smo došli do to jednog nivoa. Smatram da nijedna ekipa nikada nije osvojila titulu a da ne igra napadački. Ako damo malo golova, ne znači da ne igramo napadački. Moj zadatak da je stvorim igru, da uđemo u puno šansi, a onda te prilike neko mora realizovati. Nadam se da ćemo ti na proljeće puno bolje raditi.
OFK Titograd u ekipi ima jednog fudbalskog veterana – Mirka Ćira Raičevića. Međutim, iako je odavno najavio povlačenje, kapiten tima sa Starog aerodroma će i dalje igrati, a trener Pamić u njega ima veliko povjerenje. 
– Ćiro je jedan igrača na kojeg niko nije računao i kada sam ja dolazio govorilo se da on završava karijeru. Ja tako nisam vidio. Smatram da je, uz energiju, postojanost, imidž i kvalitet koji posjeduje, on nama jako potreban. Na kraju krajeva, skupio je dosta minuta i bio je jako bitan u ostvarivanju ovog rezultata. Što se mene tiče, on će i dalje biti član ove ekipe.
Koja je po vama najbolje odigrana utakmica OFK Titograda ove jeseni? 
-Meč sa Sutjeskom u Nikšiću, iako smo izgubili sa 0:3. To je, po meni, naša najbolja partija i to u momentu gdje nismo imali na raspolaganju sve igrače, ali ni sreće da stignemo do gola – poručio je na kraju Igor Pamić.