OFK Titograd

Podgorica

Vijesti

TRENER OMLADINACA SUMIRAO SEZONU: Na pravom smo putu

2018-12-17

Omladinska selekcija OFK Titograda, koju sa klupe predvodi Rajko Baćko Mugoša prvi dio sezone završila je na petom mjestu omladinske lige. Osvojila je 27 poena u 15 odigranih kola i upisala osam pobjeda, tri remija i četiri poraza. Ovo je bilo dovoljno da se momci koji pretenduju na prvi tim kvalifikuju za plej of koji će se igrati od feburara 2019. godine. U kupu Crne Gore za omladince OFK Titograd je prošao prvi krug i u proljećnjem dijelu će braniti trofej osvojen prethodne sezone.
Trener omladinaca za klupski sajt kaže da ne može biti zadovoljan rezultatom, ali da je donekle zadovoljan igrom.
“Uvijek ću to ponavljati, jer je to misija mog posla. Bitnije je da pripremimo jednog igrača za prvi tim nego da osvojimo 10 trofeja. Nisam zadovoljan konačnom pozicijom na tabeli, ali utjehu mogu pronaći u tome da su moji momci odigrali 16 zvaničnih mečeva, ni jednu u istom sastavu. Takođe, ni igrom nisam pretjerano zadovoljan. Mogli smo bolje”, počinje svoj intervju Baćko Mugoša.
Mugoša dodaje da ima mnogo razloga za zadovoljstvo i da ima mnogo prostora za napredak.
“Ono čime sam zadovoljan jeste profesionalan pristup mojih momaka, timski duh koji gradimo od prvog dana i naravno uslovi u kojima radimo, na kojima bi pozavidjele i mnoge prvoligaške ekipe. Već sada imamo šest momaka koji konkurišu za prvi tim i koji su više puta bili u konkurenciji za neke prvoligaške mečeve. To je još jedan razlog za zadovoljstvo. Vjerujem da smo na pravom putu i da će nam se vrijedan rad vratiti rezultatski”, objašnjava Mugoša.
Što se tiče planova za plej of i proljećni dio prvenstva, Mugoša kaže da akcenat i dalje ostaje na tome da momci konkurišu za prvi tim.
“Naravno, želimo i daćemo sve od sebe da se uključimo u borbu za trofej u omladinskoj ligi. Imamo jednu od najtalentovanijih ekipa u ligi i sigurno da ćemo biti tvrd orah. Želimo da popravimo i rezultat kako bi na kraju bili u trci za vrh tabele”, dodaje Mugoša.
Pored rada sa omadinskom selekcijom, Mugoša je zadovljan i saradnjom sa ljudima iz kluba.
“Imamo izuzetnu saradnju sa direktorom omladinske školo Mirkom Ćirom Raičevićem, koji je i pored obaveza sa prvim timom, uvijek bio na raspolaganju i meni i momcima. Takođe, zahvalnost dugujemo i upravi na čelu sa predsjednikom koja nam je i obezbijedila gore pomenute uslove”, zaključuje Mugoša.