OFK Titograd

Podgorica

Vijesti

INTERVJU – RADOŠ DEDIĆ: KAD SE POJAVIO TITOGRAD BEZ RAZMIŠLJANJA SAM PRIHVATIO PONUDU

2019-01-13

Jedan od tri nova igrača koje je OFK Titograd angažovao u zimskom prelaznom roku je nekadašnji kapiten Koma, 25-godišnji štoper Radoš Dedić.
Dedić je karijeru počeo u Komu, za koji je u prvoj sezoni, 2013. godine, igrao u kontinuitetu, a čak tri puta je bio strijelac. Za Dečić, koji je tada bio prvoligaš, potpisuje 2015. godine. Tamo ostaje jednu sezonu u kojoj je igrao 31 put sa dva postignuta gola.
Nakon sezone u Dečiću, Dedić se vraća u Kom, gdje je zadužio kapitensku traku.
U drugoj ligi Crne Gore u sezoni 2016/2017, novi defanzivac OFK Titograda, bio je jedan od najkonstantnijih igrača. Igrao je u 29 mečeva i dao tri gola i tako na najbolji način pomogao ekipi da se plasira u najelitniji rang crnogorskog fudbala.
U sledećoj sezoni sa za Kom je odigrao najbolju sezonu u karijeri. Postigao je pet pogodaka u 28 nastupa i bio najbolji strijelac ekipe. Ipak, to nije bilo dovoljno da njegova ekipa ostane u Telekom 1.CFL. Nakon prethodne polusezone Dedić je došao na poslednjih šest mjeseci ugovora, pa se otvorila prilika da promijeni sredinu.
Momak koji je u crnogorskom fudbalu poznat kao jedan od najopasnijih defanzivaca po protivnički gol, u OFK Titograd je stigao početkom januara. Sa njim smo za klupski sajt razgovarali o prvim utiscima od dolaska u klub, ciljevima i ambicijama koje želi da ostvari.
-Moji prvi utisci od dolaska u Titograd su zaista sjajni. Znao sam i od ranije da se radi o dobro organizovanom klubu koji uvijek ima visoke ambicije. U sve to sam se uvjerio po mom dolasku- počinje svoju priču Dedić.
Dedić ističe da je svjestan da je ekipa OFK Titograda veoma kvalitetna i sa svojim novim klubom ima visoke ambicije.
– Radi se o kvalitetnoj ekipi, a i stanje na tabeli je takvo da nam daje za pravo da se nadamo da možemo do titule, što je i glavni cilj ove sezone. Posle dvije sezone prve lige FK Kom je ispao u niži rang kako sam bio vezan ugovorom nisam mogao da pređem u bilo koji drugi klub i ako je bilo interesovanja – objašnjava Dedić.
Kako kaže, imao je više ponuda.
-Takođe me je nekoliko klubova kontaktiralo i nakon završene polusezone, ali kad se pojavio OFK Titograd bez razmišljanja sam prihvatio ponudu, klubovi su se dogovorili i moram da kažem da sam zadovoljan sto sam prešao u klub koji je u poslednjih nekoliko godina u samom vrhu crnogorskog fudbala. Ovo sa mene predstavlja veliki izazov i nadam se da ću se što bolje predstaviti u novom klubu i svojim partijama pomoći da se ostvari što bolji rezultat ove sezone- zaključuje Dedić.
Osim Dedića, novajlije u klubu su Miloš Brnović i Balša Sekulić.