OFK Titograd

Podgorica

Vijesti

PREDSTAVLJAMO: 13 MLADIH IGRAČA OFK TITOGRADA KOJI ĆE PUTOVATI NA PRIPREME

2019-01-15

Fudbaleri OFK Titograda, u srijedu 16. januara, otputovaće u Medulin, gdje će obaviti pripreme za drugi dio sezone.
Ekipa koju sa klupe predvodi hrvatski stručnjak Igor Pamić učestvovaće na petom Arena kupu, gdje će odigrati minimum četiri utakmice.
Na ovogodišnjem turniru učestvuju:
Grupa CEJA: NK Istra 1961, NK Inter Zaprešić, FC Zaglebie Lubin, OFK Žarkovo Beograd
Grupa FINERA: NK Slaven Belupo Koprivnica, NK Lokomotiva Zagrb, FC Znojmo, OFK Titograd Podgorica.
Šef stručnog štaba Igor Pamić i njegovo pomoćnik Stjepan Deverić, na pripreme će pored prvotimaca povesti i 13 mladih igrača OFK Titograada.
OGNJEN GAŠEVIĆ
Ognjen Gašević, perspektivni vezista OFK Titograda, u Medulinu će odraditi treće pripreme sa prvim timom.
U protekloj polusezoni 16-godišnji Ognjen Gašević je odigrao šest utakmica za prvi tim, a debitovao je i u Ligi Evrope. Za omladince je odigrao četiri utakmice i upisao dvije asistencije.
Takođe, nastupao je i za kadetsku reprezentaciju, i to pet puta, sa tri data i tri namještena gola.
Perspektivni mladić igrao je i za mlađu omladinsku selekciju Crne Gore.
U pet mečeva dao je jedan gol.
Gašević je imao dinamičnu sezonu 2017/2018.
Ofanzivni vezista, prvi dio igrao je za kadete OFK Titograda, dao je devet golova i upisao osam asinstencija.
Drugi dio promovisan je u omladince za koje je dao 5 golova i sedam asinstencija. Ono što će sigurno pamtiti jeste i da je za 16 godina debitovao za prvi tim. Odigrao je tri utakmice.
Prrethodne sezone je sa seniorima osvojio i Kup Crne Gore, a sa omladincima je učinio isto to.
“U Medulinu očekujem dobar rad, pozitivnu atmosferu i uspješne pripreme”, kazao je Gašević.

MIHAJLO JELIĆ
Nakon što je ljetos radio pripreme sa seniorima na Zlatiboru, napadač Mihajlo Jelić i zimske pripreme radiće sa prvim timom.Osamnaestogodišnjak je veliki dio protekle sezone igrao je za omladinsku selekciju OFK Titograda.
Postigao je 13 golova, a dva puta je asinstirao. Nekoliko puta bio je i u konkurenciji za prvi tim, ali nije upisao minute.
Prošlu sezonu Jelić je takođe igrao sa omladincima.
Postigao je 12 golova i upisao dvije asinstencije.
“Na nama je da se dobrim radom nametnemo trenerima”, poručio je Jelić.

SLOBODAN PERIŠIĆ
Slobodan Perišić, osamnaestogodišnji štoper OFK Titograda peti put će putovati na pripreme sa prvim timom.
Za seniore je debitovao prošle sezone, kada je u upisao četiri nastupa.
U prethodnoj sezoni nastupao je i za omladince za koje je igrao 30 puta, dao pet golova i osvojio kup Crne Gore.
U polusezoni iza nas Perišić je igrao za omladince, seniore i bio na dvojnom angažmanu u Arsenalu iz Tivta.
Za seniore je igrao šest puta, četiri puta bio na terenu od prvog minuta. Ima ukupno 10 nastupa za prvi tim. Za ekipu iz Tivta igrao je četiri puta.
ALDEN ŠKRIJELJ
U OFK Titograd je stiao na ljeto 2018 godine. Ima osamnaest godina i za omladince je odigrao svaki minut u 15 mečeva, i bio jedan od nosilaca igre ekipe Baćka Mugoše, koja se plasirala u plej-of. Postigao je šest golova i isto toliko puta asinstirao. U kupu je jednom zatresao mrežu.
Alden Škrijelj još uvijek nije debitovao za prvi tim, pa će pripreme u Medulinu biti prava prilika da se nametne šefovima Pamiću i Deveriću.
Igra na poziciji lijevog krila, ali je veoma dobar i u ulozi glavnog kreatora igre.
“Od priprema očekujem da se što bolje uigramo za drugi dio sezone. Kao mlad igrač, nadam se da ću se nametnuti stručnom štabu i da ćemo pripreme obaviti na najbolji način”, kazao je Škrijelj ovim povodom.

ALDIN DADO ĆATOVIĆ
Kapiten je omladinske selekcije. Igra na pozicji štopera i u protekloj sezoni je igrao u svih 15 mečeva. Dva puta se upisao u strijelce, a jednom je bio i asistent kod gola.
2017. godine, kao kadet je postao šampion Crne Gore.
“Na pripremama očekujem dobru atmosferu, kvalitetan rad i uspješan završetak priprema. Ovo je odlična prilika za nas mlade da se oprobamo sa najboljim igračim iz našeg kluba”, kazao je Ćatović.
AMIR MUZUROVIĆ
Sedamnestogodišnji Amir Muzurović igra na pozicji štopera. Prošle sezone, iako po godištu kadet, nastupao je za omladince OFK Titograda, a više puta trenirao sa prvim timom. Sa omladincima je osvojio kup Crne Gore, a član je omladinske reprezentacije.
U prošloj polusezoni promovisan je u prvi tim, za koji još nije debitovao, ali sa njima trenira više od šest mjeseci. Trenirao je sa prvim timom, a igrao za omladince. U pretposlednjem kolu je povrijedio koljeno i operisao meniskus što ga je odvojilo od terena na mjesec dana.
Ubrzo se vratio treninzima i putovaće na pripreme sa prvim timom.
“Cilj mi je da dam sve od sebe kako na treninzima, tako i na utakmicama i da svi zajedno kao tim ostvarimo što bolje rezultate”, kazao je Muzurović.

EGZON DINOŠA
Omaleni krilni napadač stigao je u OFK Titograd u ljeto 2018. godine. Za prvi tim je debitovao u meču protiv Rudara u prvom kolu ovogodišnjeg šampionata. Ima dva nastupa za prvi tim, a na dvojnom angažmanu u Dečiću odigrao je 14 utakmica i dao tri gola, sa osam asinstencija.
Važi za veoma perspektivnog momka, a u Medulinu će pokušati da znanje koje je stekao igrajući u drugoj ligi, iskoristi kako bi izborio minute u prvom timu.

NEMANJA POPOVIĆ
Titogradov mladi univerzalac Nemanja Popović stigao je u klub 2015. godine. Pokriva više pozicija, na obje strane. Igrao je na krilu, ali i na bekovskim pozicijama.
Među saigračima je poznat kao momak sa veoma dobrom kondicijom.
Nemanja Popović će u Medulinu odraditi prve pripreme za prvim timom. Od 2015. godine nastupao je za kadetsku i omladinsku selekciju.
Prošle sezone za omladince je na 10 mečeva upisao tri asinstencije, da bi u polusezoni koja je iza nas odigrao svih 15 mečeva, dao jedan gol i upisao šest asinstencija.
“Od priprema očekujem da steknemo značajno iskustvo koje će nam pomoći da napredujemo još više u drugom dijelu sezone”, kazao je ovim povodom Popović.
SERGEJ JOKSIMOVIĆ
Šesnaestogodišnji golman u za omladince OFK Titograda je u prošloj godini odigrao je 35 utakmica. Osvajač je omladinskog kupa Crne Gore.
Ovo će biti njegove druge pripreme za prvim timom, nakon što je prije godinu dana putovau u Tursku u Antaliju.
Kako kaže, tamo je naučio važne lekcije, koje su mu pomogle da napreduje.
Dva puta je bio na klupi i strpljivo čeka priliku da debituje za prvi tim.
“Od priprema u Medulinu očekujem još više lekcija. Mi mladi igrači treba da učimo i nadamo se šansi, a kad ona dođe dužni smo da je opravdamo. Takav je početak svakog profesionalca pa i naš. Nadamo se najboljem”, kazao je Joksimović.
ZAIM DIVANOVIĆ
Ima 18 godina. Igra na poziciji zadnjeg veznog. U OFK Titograd je stigao u ljeto 2018. godine iz ulcinjskog Otranta. Prethodne sezone je za Ulcinjane dao šest golova i osam asitencija. Proteklu polusezonu je proveo na dvojnom u Otrantu gdje je na 11 utakmica upisao pet asinstencija.
Za omladinsku reprezentaciju je bio na svim okupljanjima, a učestvovao je i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
Postigao je dva gola za nacionalni tim, a u kvalifikacijama je upisao jedan nastup.
“Pripreme su prilika da pokažemo koliko smo napredovali u prethodnom periodu. Vjerujemo da će treneri biti zadovoljni”, kazao je Divanović.
MILOŠ BRNOVIĆ
Osamnaestogodišnji vezista stigao je nedavno iz Budućnosti. U prethodnoj polusezoni za omladince Budućnosti na sedam utakmica postigao je četiri gola. Veliki dio vremena proveo je trenirajući sa prvim timom “plavo-bijelih”, za koji je debitavao prethodne sezone.
Standardni je član omladinske reprezentacije Crne Gore za koju je u 2018. godini igrao 14 puta, postigao jedan gol i četiri asinstencije.
“Cilj priprema je da se što bolje spremimo. Na tome ću raditi, kako bih u sezonu ušao sto posto spreman”, kazao je Brnović.
https://www.youtube.com/watch?v=5yYlHJqW4DA
LAZAR ŽIVANOVIĆ
Prošao je sve selekcije OFK Titograda. Osamnestogodišnji golman Lazar Živanović po prvi put će putovati na pripreme sa prvim timom. Poslednji put je igrao u decembru 2017. godine u finalu kupa protiv Koma za omladince, kada je pokidao prednje ukršetene ligamente.
Osvajač je omladinskog kupa Crne Gore.
Ipak, nije posustao, nakon dužeg vremena vratio se na teren i biće u konkurenciji na Arena kupu koji se igra u Hrvatskoj u Medulinu.
“Želim da se što bolje spremim. Dugo sam bio povrijeđen, ali osjećam da mogu da se vratim i budem 100 odsto spreman za sledeću polusezonu”, kazao je Živanović.
MATIJA DRINČIĆ
Sedamnaestogodišnji desni bek u OFK Titograd je stigao prije tri godine. Ovo će mu biti treće pripreme sa prvim timom.
Matija Drinčić u drugoj sezoni u klubu igra za omladince OFK Titograda i u takmičarskoj godini bilježi 21 asinstenciju i dva postignuta gola. U svojoj trećoj sezoni, odigrao je svih 15 mečeva za omladinsku selekciju, ali nije postigao gol.
Na pripreme odlazi sa željom da pokaže šefu Igoru Pamiću da ima uvijek ima rješenje na desnoj strani.