OFK Titograd

Podgorica

Vijesti

PAMIĆ O BORAVKU U MEDULINU: USPJEŠNE PRIPREME KOJE ĆE DOPRINIJETI KLUBU NA DUŽE STAZE

2019-01-28

Fudbaleri OFK Titograda završili su prvi dio priprema koji se odnosi na boravak u Medulinu i učešću na Arena kupu. Ekipa od 30 igrača, od kojih su 13 omladinci OFK Titograda, na sedam mečeva ostvarila je jednu pobjedu, jedan remi i pet poraza.

Šef stručnog štaba Igor Pamić za klupski sajt ističe da su ove pripreme i boravak u Medulinu bile uspješne i da će mnogo doprinijeti klubu na duže staze.

“I zadovoljan sam i nisam. Počeću sa tim zbog čega nisam zadovoljan. Prvo nisam oduševljen rezultatima i vremenom. Zaista, odavno nije bilo ovakvo vrijeme u Medulinu. Bilo je veoma hladno, duvala je bura i sve su ekipe imale poteškoća. Rezultatom ne mogu biti zadovoljan, jer smo ostvarili samo jednu pobjedu i jedan remi. Mogli smo bolje”, objašnjava Pamić.

On dodaje da su pozitivne stvari igre mladih igrača i da je cjelokupni boravak u Hrvatskoj velika škola za sve igrače, a posebno za 13 mladih koji su, boravak u Medulinu, trebali da iskoriste da se nametnu.

“Sa tog aspekta moram biti zadovoljan. Nikada nismo bili kompletni. Oslonili smo se na mlađe kadrove i zbog toga je sa predsjednikom dogovoreno da njih 13 putuje na pripreme sa prvim timom. U prvom meču su bili u grču, a nakon toga, i to su sami priznali, su se opustili i počeli da igraju bolje”, objašnjava Pamić.

Šef stručnog štaba dodaje da je igrački kadar u ovom trenutku u odnosu na jesen prethodne godine oslabljen za pet igrača.

“Nemamo Banovića zbog povrede, Bukvić, Pamić i Ljuljđuraj nisu više dio kluba, a nema ni Kalezića. To su pet igrača, pet prvotimaca na koje ne možemo da računamo. Mi ćemo morati da se oslonimo na mlađe igrače i zbog toga su oni morali da odrade ove pripreme sa prvim timom. To je ujedno i razlog zbog kog su dobili veću minutažu. Neki su je opravdali, neki nisu i to ću zadržati za sebe. Ali je činjenica da su pripreme bile velika škola za njih i da ih treba čekati još neki period i mnogi od njih će sazreti kao igrači”, zaključio je Pamić.

Fudbaleri OFK Titograda danas su doputovali u Crnu Goru gdje će nastaviti pripremni period.