OFK Titograd

Podgorica

Vijesti

MULALIĆ: IGROM U OBA PRAVCA DO REZULTATA

2019-01-31

Edis Mulalić imenovan je za novog trenera OFK Titograda.

Bosansko-hercegovački stručnjak je na klupi “romantičara” naslijedio Igora Pamića, koji je juče u dogovoru sa upravom napustio kormilo ekipe.

Sa novim šefom stručnog štaba razgovarali smo o ambicijama, postojećem igračkom kadru i fudbalskoj filozofiji koju želi da sprovede u OFK Titogradu.

“Prije svega drago mi je da sam tu i hvala upravi na povjerenju. Prije nego nastavim želim da kažem da mogu samo da obećam jednu stvar. Radićemo i to veoma jakim intenzitetom. To je moj način rada i to sam uvijek pokušavao da implementiram”, kazao je Mulalić na početku intervjua za klupski sajt.

“Naše ambicije su najveće. Prioriten nam je izlazak u Evropu, ali ako se pojavi prilika za nešto veće naravno da ćemo je prigrabiti. Sada krećemo od nule. Igrači su bili na pripremama u Medulin i sa priprema su se vratili u dosta dobrom stanju. Imamo prostora za rad i napredak i na tome ćemo raditi u kontinuitetu”, objašnjava Mulalić.

Kada govorimo o postojećem igračkom kadru Mulalić ponavlja da poznaje igrače i da zna da posjeduju kvalitet.

“U sledećih 14 dana želim da još bolje upoznam igrače. U narednom periodu ćemo vidjeti na kojim smo mjestima deficitarni. Zavisno od sledećeg perioda i rezultata rada vidjećemo da li ćemo angažovati još neko pojačanje. Ono što je bitno za svaku ekipu koja pretenduje na vrh tabele jeste širok igrački kadar”, kazao je Mulalić.

Fudbalska filozofija koju će Mulalić pokušati da sprovede jeste igra u oba pravca.

“Ja volim igru u oba pravca. Želim da moji momci igraju ofanzivno, sa konkretnim posjedom, a u istom trenutku oprezno. To je igra koji nosi veliki intenzitet i za to igrači moraju biti spremni”, objašnjava Mulalić i dodaje:

“To je jedan segment u kom zaostajemo za Evropom i taj nedostatak sam osjetio na svojoj koži dok sam igrao u Ajntrahtu iz Frankfurta. Ne želim da moji igrači izađu iz ove lige i budu nespremni za igru u oba pravca koja se već godinama praktikuje svuda u svijetu”, objašnjava Mulalić.

Novi šef stručnog štaba OFK Titograda u zaključku intervjua poručuje:

“Želim da igramo pametno, beskompromisno i disciplinovano. Ovo su preduslovi koje moramo da ispunimo da bi stvarili uspjeh”.