OFK Titograd

Podgorica

Vijesti

MULALIĆ PREUZIMA OFK TITOGRAD

2019-01-31

Nekadašnji trener Željezničara, Rudara i Dečića, Edis Mulalić novi je šef stručnog štaba OFK Titograda.

Bosansko-hercegovački stručnjak je vodeći Rudar upravo ‘romantičarima’ nanio prvi poraz u sezoni, a OFK Titograd će mu ujedno biti peti klub u dosadašnjoj trenerskoj karijeri.

Prvi trening sa ekipom odradiće danas.

Mulalić je rođen u Sarajevu, 25. oktobra 1975. godine. Najveći dio igračke karijere proveo je u Željezničaru za koji je nastupio 322 puta u svim takmičenjima.

Za nacionalni tim Bosne i Hercegovine igrao je dva puta.

Trenersku karijeru počeo je upravo u Željezničaru 2015. godine. Pod njegovim rukovodstvom “plavi” su upisali rekord od 13 mečeva bez poraza u državnom šampionatu, sa devet uzastopnih pobjeda i četiri remija.

Te sezone, Željezničar je pobijedio gradske rivale Sarajevo i kod kuće i u gostima, što se ranije nije dešavalo. Pobjeda na gostujućem terenu bila je prva nakon 12 godina.

U septembru 2016. godine preuzema Dečić kojem donosi najbolji plasman u istoriji kluba u Prvoj crnogorskoj ligi. Dečić je završio na petoj poziciji, a Mulalić je na kraju sezone napustio klub.

U junu 2017. godine temperamentni stručnjak preuzima Bosanskog prvoligaša Mladost Doboj Kakanj. Nakon četiri kola Mladost je bila prva na tabeli. Zimsku pauzu dočekali su na 6. poziciji.

U aprilu 2018. godine, nešto više od mjesec dana prije kraja sezone, Mulalić napušta klupu Mladosti, koja je već tada obezbijedila opstanak u Premijer ligi.

U prethodnoj polusezoni bio je trener Rudara. Krajem decembra, sporazumno je raskinuo saradnju sa klubom iz Pljevalja.