OFK Titograd

Podgorica

Vijesti

PREDSJEDNIK OFK TITOGRADA O ODLAGANJU UTAKMICA: IGNORISANJEM UPOZORENJA MUP-a PRIČINJENA ŠTETA SVIMA

2019-02-24

Povodom odlaganja 21. kola Telekom Prve crnogorske fudbalske lige, predsjednik OFK Titograda, Vladan Vujović dao je izjavu za zvanični sajt kluba.

“Za očekivati je bilo, nakon saopštenja Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore i njihovog upozorenja za podizanjem operativnog nivoa spremnosti, da će nadležni koji se bave organizacijom takmičenja Prve crnogorske fudbalske lige, u skladu sa zvaničnim upozorenjem Ministarsva unutrašnjih poslova, donijeti odluku o odlaganju kompletnog kola za dva dana, imajući u vidu da se time ne narušava kalendar takmičenja, a kamoli ugrožava regularnost istog.

Ignorišući upozorenje MUP-a, pričinjena je finansijska šteta svim klubovima, kako onima koji su domaćini tako i onima koji gostuju. Vremenskim neprilikama izloženi su fudbaleri, novinari, pripadnici službi obezbjeđenja, službenih lica, osoblje koje učestvuje u organizaciji utakmica i što je najvažnije gledalaoci za čiju se prisutnost na utakmicama očajnicki borimo.

Nama u OFK Titogradu nije jasno zbog čega su nadležni čekali do početka utakmica, kako bi iste odložili, kad su to mogli učiniti u petak 22. februara, kada je upozorenje izdato, kao što su to više puta do sada i učinili.

Podsjećam, orkanski vjetar je u noći između petka i subote nanio veliku štetu na krovu objekta našeg stadiona.”

https://m.cdm.me/drustvo/mup-sluzbe-da-se-pripreme-najavljen-izuzetno-jak-vjetar-i-zahladenje/