OFK Titograd

Podgorica

Vijesti

PETER PAKULT JE NOVI TRENER OFK TITOGRADA

2019-03-08

Uprava OFK Titograda angažovala je novog šefa stručnog štaba. Novi strateg „romantičara“ je legendarni austrijanac Peter Pakult. Pakult će na klupi Titograda naslijediti Edisa Mulalića koji je prije par dana podnio ostavku.

Poznat kao austrijski Davor Šuker, na 370 utakmica postigao je 300 golova. Igrao je u jakom Rapidu i Vaker Insbruku, koji su bili sila evropskog fudbala. Nastupao je sa Cicom Kranjčarem i mnogim poznatim igračima našeg regiona. 

Trenersku karijeru je počeo u Bundesligi u Minhenu 1860, kao pomoćnik, a vodio je i Dinamo Drezden. Posle toga njegova najbolja trenerska serija uslijedila je u Rapidu iz Beča, koji je sjajno trenirao šest godina. Udario temelje ovom današnjem modernom Rapidu, odličnom transfer politikom uveo finansijsku stabilnost u austrijskom velikanu. 

Insistirao na dovođenju Branka Boškovića koji je kasnije bio veza sa našim igračima. Nakon Rapida započeo je projekat Red Bull Lajpciga gdje je boravio godinu dana, potom se ponovo vratio u Dinamo Drezden. 

Radio je i u Cibaliji, Radničkom iz Niša i Kukešiju. 

U svim analizama i procjenama, u svim klubovima je ostavio dubok trag, što se najbolje vidi u dugom boravku u Rapidu iz Beča.