OFK Titograd

Podgorica

Vijesti

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST OFK TITOGRADA

2019-04-15

U petak 12.04. OFK Titograd se obratio saopštenjem vezanim za aktivnosti ministarstva sporta i mladih u vezi sa raspodjelom budžetskih sredstava. U tom obraćanju kod pominjanja Opštine Podgorica, nenamjerno smo ispustili da saopštimo činjenicu da se to odnosilo na period bivšeg, a ne aktuelnog gradonačelnika, gospodina Ivana Vukovića.

Kada govorimo o aktuelnom gradonačelniku, inače bivšem sportisti, moramo da istaknemo da se radi o nesvakidašnjem pristupu u Crnoj Gori i da u poslednja četiri mjeseca imamo intezivnu komunikaciju sa njim. 
Gradonačelnik se aktivno interesovao za za stanje i situaciju u klubu, što je potpuno novi pristup u odnosu na onaj koji smo ranije imali. 
Obzirom da je budžet Glavnog grada usvojen krajem prošle godine, neposredno po izboru gradonačelnika Vukovića, kao i da je usvojen novi Zakon o sportu, to nije bilo dovoljno vremena da se sagledaju potrebe, ne samo našeg kluba već i ostalih klubova koji egzistiraju na teritoriji Opštine Podgorica. 
Zbog toga je gradonačelnik Vuković obećao da će u skladu sa zakonskom okvirima, pomoći OFK Titogradu, što je učinio u petak 12.04. u uznosu od 10.000 eura, na čemu smo mu veoma zahvalni. 
Mnogo više smo zahvalni gradonačelniku na iskazanoj želji da tokom ove godine sagleda situaciju u sportskim klubovima na teritoriji Opštine Podgorica, kako bi se adekvatna sredstava za njihovo funkcionisanje mogla predvidjeti budžetom za sledeću 2020. godinu, a shodno novom Zakonu o sportu. 
Takođe, gradonačelnik je iskazao želju i potrebu da obiđe naš klub i da se na licu mjesta upozna sa radom, problemima, kao i planovima kluba u narednom periodu. 
Još jednom, zahvaljujemo gradonačelniku na proaktivnom pristupu uz izvinjenje što se nismo ogradili prilikom davanja saopštenja u petak 12.04.
OFK Titograd