OFK Titograd

Podgorica

Vijesti

Antropometrijskim testiranjem kadeta i omladinaca OFK Titograda do boljeg treninga

2019-05-07

Kako da planiraju dalji trenažni proces kadeta i omladinaca, treneri OFK Titograda, znaće nakon antropometrijskog testiranja koje su obavili profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore  prof. dr Duško Bjelica, mr Jovan Gardašević i mr Ivan Vasiljević. 

„Kod omladinaca je posebno  važno  da imaju uvid u sve karakteritiske metabolizma i organizma jer se upravo u razvojnom periodu,  uz stručnu analizu i preporuke, mogu nadomjestiti nedostaci“, kazao je prof. dr Duško Bjelica.

Testiranje je obavljeno u prostorijama našeg kluba OFK Titograd, koji je iznjedrio veliki broj igrača koji su stekli internacionalnu slavu.

Treneri kadeta i omladinaca su dobili uvid u procentulane vrijednosti mišićne i masne mase i svim parametrima metabolizma kadeta i omladinaca, a takođe je realizovano i mjerenje kožnih nabora na pojedinim djeloviima tijela.

Trener omladinaca Rajko Mugoša i trener kadeta Miloš Rašović izrazili su zahvalnost zbog dobijanja smjernica za kreiranje individualnih trenažnih programa, u cilju preventive povreda i potencijalnih poremećaja.

OFK Titograd je uvijek u vrhu crnogorskog fubala, sa titulom crnogorskog šampiona Prve Lige iz 2015-2016. godine, a  posljednjih godina igra kvalifikacije u Evro kupovima.

Testiranjem selekcije koja je budućnost ovog kluba, profesori su nastavili sa izgradnjom naučne baze podataka potrebne za istraživanja na polju sportskih nauka. Sljedeće testiranje će biti u Mostaru, sa kadetima i omladincima HNK Zrinjski,  aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine. 

Izvor: Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, Univerzitet Crna Gora.