OFK Titograd

Podgorica

Vijesti

ŠESTICA TITOGRADA!

2019-05-15

Fudbaleri OFK Titograda slavili su protiv Mornara u 34. kolu Telekom 1.CFL rezultatom 6-1.

Strijelci sa domaćina bili su Zoran Petrović 2x, Vojin Pavlović, Marko Pavićević i Mamadu Mendi 2x.

Za goste gol je postigao Luka Klikovac.

PRVO POLUVRIJEME

Prvi šut na utakmici bio je djelo Jovana Nikolića u drugom minutu. Preko gostujućeg gola. Sledeći pokušaj “romantičara” išao je preko Zorana Petrovića u 4′ minutu. Mendi je centrirao, a Petrović glavom pogodio.

Prvi gol na utakmici pao je u 7′ minutu. Mendi je prošao u sredinu, dao na krilo prema Petroviću, koji je fenomenalno plasirao i pogodio dalji ugao golmana Novovića.

Mornar je prvi put zaprijetio u 10′ minutu, kada je Balša Bušković šutirao, ali preko gola.

Titograd je nastavio da napada i u 12′ minutu zaprijetio preko Marka Pavićevića, koji je iskoristio neopreznost golamana Novovića i za malo pogodio. Lopta se od jednog igrača odbila u korner.

U 13′ minutu Pavićević je povukao kontru, dodao na krilu prema Marku Roganoviću koji je odlično šutirao.

Iz iste akcije u 14′ minutu Vojin Pavlović je uputio precizan šut sa 24 metra i pogodio mrežu Novovića.

Nova akcija Titograd je kreirao u 16′ minutu. Raičević je dobrim pasom pronašao Pavlovića u sredini. Ovaj je povukao, pronašao Pavićevića na lijevoj strani šesnaesterca, koji je dobro odložio za Raičevića. Ipak, iako je kapiten Titograda uputio jak udarac, Novović je dobro reagovao.

U 21′ minutu Zoran Petrović je napravio solo prodor. Povukao loptu sa 30 metara, stigao do 16 i preciznim udarcem pogodio mrežu gostiju.

Dva minuta kasnije, Ćiro Raičević je demonstrirao svoju fudbalsku viziju i prelijepim pasom pronašao Petrovića na 12 metara od gola, ali je ovaj bio za malo neprecizan.

Dvije zicer prilike Titograd je imao u 25′ minutu. Prvo je Novović bio bolji od Pavićevića, odbranio mu šut sa osam metara, a potom je tu odbijenu loptu pokupio Pavlović, ali je Stevan Marković bio na liniji da izblokira udarac.

U finišu prvog poluvremena Mendi je dobio izvrstan pas od Jovana Nikolića, na 25 metara od gola. Imao je prostora da ide direktno na gol, ali nije bio koncentrisan da postigne četvrti pogodak. Njegov lob udarac završio je visoko preko gola.

U 41′ minutu Titograd je postigao novi pogodak, njegov 10. u sezoni. Loptu mu je na 14 metara dao Radule Živković. Ovaj je primio grudima i okrenut leđima lobovao golmana Novovića.

Najbolju prilik na meču Mornar je imao u poslednjem minutu prvog dijela. Kalačević je povukao kontru, ušao u šesnaesterac i na desnoj strani pronašao Račića koji je šutirao neprecizno.

DRUGO POLUVRIJEME

Prva velika prilika za OFK Titograd došla je u 56′ minutu. Pavićević i Mendi su došli u priliku. Mendi je zalomio golmana Novovića, koji je ostao na zemlji, dodao za Pavićevića koji je šutirao tik pored lijeve stative.

Dva minuta kasnije Ćiro Raičević pronalazi Mendija na desnoj strani u šesnaestercu. Ovog puta Mendi je bio koncentrisan i prezican. “Romantičari” su poveli 5-0. U 61′ minutu Mamadu Mendi je se ponovo našao u prilici i opet je bio precizan. Titograd je poveo 6-0.

Mornar je imao svoje prilike, a najbolju u 75′ minutu meča. Rezervista Luka Klikovac je odlično prošao, došao na 23 metra od gola domaćina, namjestio se na lijevu nogu i pogodio gol Titograda.

U 84′ pokušao je Miloš Brnović sa 24 metra. Bilo je blizu, ali je ostao isti rezultat.

TELEKOM 1. CFL 18/19, 34. kolo, Trening kamp OFK Titograd, Podgorica, 15.05.2019. – 17:00

Glavni sudija: Milovan Milačić, I pomoćnik: Dragan Vujović, II pomoćnik: Vladan Todorović, Četvrti sudija: Dragan Mijušković, Kontrolor suđenja: Amil Gerina, Delegat: Slavko Bojović.

Žuti kartoni: Nikola Vujošević(MOR), Filip Kalačević(MOR).

OFK Titograd:

Trener: Peter Pakult

Prvi tim: Saša Ivanović, Marko Roganović, Jovan Nikolić, Mirko Raičević(c)(od 60′ Miloš Brnović), Balša Banović, Marko Pavićević, Mamadu Mendi, Zoran Petrović, Miloš Bakrač(od 45′ Zaim Divanović), Radule Živković( od 56′ Branko Ojdanić), Vojin Pavlović.

Rezerve: Ivan Zlajić, Branko Ojdanić, Danilo Vukićević, Marko Miličković, Miloš Brnović, Zaim Divanović.

Mornar:

Trener: Igor Raičević

Prvi tim: Marko Novović, Nikola Vujošević, Velimir Vlahović, Dejan Račić, Vuk Martinović, Stevan Marković(c), Balša Bušković(od 36′ Luka Merdović), Predrag Brnović, Filip Kalašević, Marko Puljiz(od 39′ Luka Klikovac), Nino Vukmarković(od 45′ Đorđe Vojvodić).

Rezerve: Luka Raičević, Boris Merdović, Luka Merdović, Belmin Mehović, Đorđe Vojvodić, Luka Klikovac, Kristijan Škrelja.