OFK Titograd

Podgorica

Vijesti

OFK TITOGRAD POČEO PRIPREME, PREDSTAVLJEN DRAGOLJUB ĐURETIĆ

2019-06-13

Fudbaleri OFK Titograda započeli su ljetnje pripreme za predstojeću sezonu, u kojoj će se takmičiti u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Ovo je ujedno bio i prvi trening novog šefa stručnog štaba, iskusnog fudbalskog stručnjaka Dragoljuba Đuretića, koji je zvanično predstavljen na pres konferenciji.

Đuretić je istakao da je svjestan da je došao u jedan od četiri najbolja kluba u Crnoj Gori.

“Svjestan sam toga i ovo je još jedan izazov za mene u karijeri. Izazov je još veći, jer će nekoliko standardnih prvotimaca napustiti klub. Orjentacija kluba u budućnosti biće da se oslanjamo na mlađe igrače, na sopstveni kadar. Ukoliko nekoliko iskusnih igrača ostane, pokušaćemo da napravimo kombinaciju mladih i iskusnih igrača, ukoliko se to ne desi oslonićemo se samo na mlade”, poručio je Đuretić i dodao da još uvijek nema kompletnu informaciju, koji igrači odlaze iz kluba, a koji ostaju.

Đuretić je govorio o novoj klupskoj politici.

“Lakše je dovesti igrača, koji ima iskustva, koji je već formiran. Stvarati mlade igrače, koji žele da se afirmišu je mnogo teže, a taj pristup se ne koristi dovoljno u našem fudbalu. Ja sam uvijek bio pristalica rada sa mladim igračima i zadovoljstvo mi je kada gledam kako napreduju. Pokušaću da taj pristup prenesem u OFK Titogradu. Mislim da je ovaj pristup dobar i za igrače i za klub”, objasnio je novi šef stručnog štaba.

O predstojećim kvalifikacijama za Ligu Evrope, Đuretić ističe da je veoma teško govoriti o Evropi, jer još uvijek nije poznat rival OFK Titograda.

“Saznaćemo sledeće sedmice. Vidjećemo da li će nas žrijeb pogledati i dati nam nekog rivala u našem rangu. Ukoliko do toga dođe, radićemo na tome da prođemo prvo kolo. Evo, vidjećemo sledeće sedmice šta će biti na žrijebu”, kazao je Đuretić.

Kako kaže, njegovi puleni će odigrati najmanje tri utakmice do kvalifikacija za Ligu Evrope.