OFK Titograd

Podgorica

Vijesti

ČASTAN OPROŠTAJ!

2019-07-16

Fudbaleri OFK Titograda, očekivano, oprostili su se sa evropske fudbalske pozornice, edicija 2019, ali su barem popravili utisak nakon četiri komada u Sofiji prošle sedmice – revanš pod Goricom protiv CSKA završen je bez golova, uz jednu prečku koja je uzdrmala gol Bugara.

Radomir Đalović, koji je kao prije devet godina, na istom stadionu, vodio duel sa nekadašnjim bugarskim reprezentativcem Nikolajem Bodurovim, izborio se za dobru poziciju u 17. minutu nakon ubacivanja Mendija, ali nije zatresao mrežu kao 6. juna 2011. u remiju 1:1 Crne Gore i Bugarske – njegov pokušaj nogom sa desetak metara pogodio je okvir gola.
Nije to bilo sve od Podgoričana u prvom poluvremenu, veliku šansu, zicer, imao je Vojin Pavlović u 32. minutu, ali je šut veziste domaćih iz blizine sa desetak metara nakon centaršuta Živkovića odbranio golman CSKA Česnauskas.
Predvođeni trenerskim trijumviratom na klupi (“istureni” Dobrimir MitovLjupko Petrović i Dimitar Penev koji diriguju iz pozadine), a nošeni podrškom oko 500 bugarskih navijača na podgoričkom stadionu, fudbaleri CSKA su nešto bolje zaigrali u nastavku, izašli su visočije na polovinu Titograda, ali opet – nisu stvorili veliku šansu.
Irac Grejem Keri pokušao je iz slobodnog udarca – odbranio mu je Saša Ivanović u 47. minutu, solidnu priliku imao je i Brazilac Evandro da Silva u 63, ali domaći nisu mnogo strahovali, uprkos dominantnom posjedu Bugara. 
Meč je priveden kraju u nešto sporijem ritmu, ostalo je 0:0, uz utisak da je tim Dragoljuba Đuretića mogao da prođe bolje u prvom meču u Sofiji. Da barem primi jedan ili dva, a ne četiri gola, čime je ubijena svaka nada pred revanš.
CSKA se okreće dvomeču sa Osijekom u 2. kolu kvalifikacija za LE, Titograd misli na domaće prvenstvo… 

OFK TITOGRAD – CSKA SOFIJA 0:0 (prvi meč 0:4)

Podgorica – Stadion pod Goricom. Gledalaca: 1.500. Sudija: Vasilis Dimitru (Kipar). Strijelci: Žuti kartoni: Banović (OFK Titograd).
OFK Titograd: Ivanović, Roganović, Ađana-Činedu, Banović, Živković (65, Miličković), Nikolić, Raičević (74. Brnović), Pavlović, Novović, Mendi (86, Gašević), Đalović.
CSKA Sofija: Česnauskas, Bikel, Galabov, Bodurov, Žeferson, Antov (67. Pinto), Malinov, Keri (82. Sove), Fabrini (60. Mitkov), Da Silva, Vat.

Izvor: Vijesti