OFK Titograd

Podgorica

Vijesti

SJUTRA STARTUJE KADETSKA LIGA: TITOGRAD ŽELI DA SE NADIGRAVA I IGRA DOBAR FUDBAL

2019-08-03

Kadeti OFK Titograda u nedjelju u 17.30 gostuju Komu na Zlatici u prvom kolu nove sezone kadetske lige. Izabranici Miloša Rašovića prethodnu sezonu su završili na petom mjestu, a u novu takmičarsku godinu ulaze sa željom da se nadigravaju sa protivnicima i pruže dobre partije.

O ambicijama, promjenama u igračkom kadru, fudbalskoj filozofiji koju će željeti da primijeni,, razgovarali smo sa trenerom kadeta Milošem Rašovićem.

U subotu igramo protiv Koma, početak nove sezone, nove fudbalske avanture, kakva su očekivanja od te utakmice?

“Definitivno je završnica prethodne sezone ostavila gorak ukus. Iz odlične pozitivne serije, ušli smo u negativnu. Međutim, takve stvari su u neku ruku normalne u sportu. Najbitnije je da su se igrači osvježili i da u nedjelju gostujemo Komu. U taj meč ulazimo sa ambicijama da odigramo dobro, da damo sve od sebe i ostvarimo pozitivan rezultat. Igrači su svaki trening odradili besprekorno i profesionalno. Takođe, dolazi sezona u kojoj ćemo dati akcenat, uz posjed i pas igru, na agresivnosti, koja će biti na većem nivou”, objašnjava Rašović.

Tim je pretrpio određene promjene?

“Klub su napustili Roganović, Babović, Đurašković Muratović, a iz privatnih razloga trenutno nisu prisutni Živanović, Kljajević, Bogojević i Raičević, dok Mihaljević mora da odradi dodatne medicinske preglede i nece biti u protokolu za prvi meč, kao i Dino Đukić, koji je povrijeđen. Svakako, u svaki meč, svih 17 kola prve polusezone, ulazićemo da se nadigravamo i osvojimo 3 boda na utakmici”, kazao je Rašović.

Koji je cilj postavljen za sledeću sezonu?

“Cilj ostaje isti, iz što bolje igre i što boljih rezultata, stvoriti fizički, taktički i mentalno spremnog igrača za prvi tim”, konkretno će Rašović.

Fudbalska filozofija ili koja je ideja vodilja?

“Glavni zadatak, tj. ideja, je da pokušamo da održimo igru koju smo imali u početku druge polu-sezone i da tome pridodamo agresivnost u igri,i ubijeđen sam da će ova ekipa imati jake domete u narednoj polusezoni”, zaključuje Rašović.