OFK Titograd

Podgorica

Vijesti

SUTJESKA JE NAJBOLJA U LIGI, ALI MISLIM DA NIJE BIO PENAL ZA NJIH

2019-08-07

Fudbaleri OFK Titograda su prvi put zaigrali pod reflektorima, ali su protiv šampiona, ekipe Sutjeske doživjeli poraz (1:0). “Crveni” su dobro ušli u meč, nijesu željeli da se brane, igrali su hrabro, a neopreznost u odbrani Nikolića i Novovića na kraju je presudila i odlučila pobjednika.
“Mislim da nijesmo razočarali. Igrali smo protiv Sutjeske, koja je najbolja ekipa u ligi. Pokazalo se da Sutjeska ima najbolju sredinu terena u ligi, gdje prevagu prave kvalitetom Damir Kojašević, Branislav Janković i Marko Cetković. Ali, dobro smo igrali. U prvom dijelu, istina, Sutjeska je bila bolja, imala veći posjed, više pozicija za šut, ali smo u nastavku mi preuzeli inicijativu”, kazao je Dragoljub Đuretić, trener “romantičara”.
Nikšićani su do pobjede došli zahvaljujući golu Branislava Jankovića u 26. minutu sa bijele tačke, a taj detalj nikako nijesu mogli da zaborave u taboru Titograda, jer su smatrali da kontakt nije postojao…
“Očekivao sam tvrd meč i da će odlučiti jedan detalj. Što se tiče situacije iz 26. minuta, moram istaći da iz mog ugla to nije djelovalo da je penal. Ali ako je to bio kontakt, onda je kontakt i Giljena nad Mendijem, na startu drugog poluvremena, pa možda čak i jači, ali sudija je tu da procijeni te stvari”, prokomentarisao je Đuretić.
Međutim, bitno promijenjeni sastav Titograda u odnosu na minulu sezonu pokazao je da je na dobrom putu da bude ozbiljniji nego lani. Iskustvo Đalovića i na golu Ivanovića defitivno će znači mnogo, baš kao i činjenica da su ostali Novović, Živković, Raičević, Pavlović, Mendi, Roganović i Banović, koji čine kostur tima, a osvježenja u liku Brnovića, Merdovića, Vukčevića, definitivno će mnogo značiti…
“Djelovali smo dobro. Sutjeska je jaka, vjerovatno ih samo umor može spriječiti da budu prvaci. Želim im sve najbolje, a mi smo pokazali da imamo kvalitet da se borimo za vrh. Okrećemo se već narednom meču i nadam se da ćemo u realizaciji biti bolji”, naglasio je Đuretić.
Izvor: Pobjeda