OFK Titograd

Podgorica

Vijesti

REAGOVANJE NA SAOPŠTENJE SINDIKATA PROFESIONALNIH FUDBALERA CRNA GORE: TITOGRAD NIKOME NE DUGUJE NIŠTA

2019-12-10

Omladinski fudbalski klub Titograd osjeća potrebu da reaguje na, u najmanju ruku, neistinito saopštenje SPFCG, u kom, ova organizacija obmanjuje fudbalsku, sportsku, ali i cjelokupnu javnost Crne Gore.

Omladinski fudbalski klub Titograd u ovom trenutku nema dospjelih i neisplaćenih dugovanja ni prema jednom zaposlenom u klubu, računajući fudbalere.

U klubu postoje pravilnici – disciplinski pravilnik i pravilnik nagrađivanju – i ti pravilnici se poštuju. Pravilnike su potpisali fudbaleri i stručni štab, a i isti su predati FSCG.

Na osnovu donešenih pravilnika vrše se obračuni primanja, stipendiranja i nagrađivanja fudbalera.

Dovoljno je bilo, da oni koji su potpisali saopštenje SPFCG, posjete FSCG i izvrše uvid u dokumenta koje posjeduje krovna fudbalska institucija i sve bi im bilo i više nego jasno.

Saopštenjem SPFCG je pokazao površnost, ali i neznanje. Nama, u OFK Titogradu, jasno je da se radi o nepoznavanju materije i paušalnom pristupanju, onome što u SPFCG smatraju problemom.

Isti ti, koji se žale na neisplaćene obaveze, ne ističu činjenicu, da su, vrijednim radom, trudom i rezultatima na terenu, mogli zadužiti i više nego ozbiljne premije, koje višestruko prelaze iznose njihovih mjesečnih nagrada i stipendija.

Žao nam je što u SPFCG olako pristupaju svakom traču onih koji svoju fudbalsku sreću ne nalaze na terenu, već do nje pokušavaju da dođu lažnim izjavama na štetu svojih kolega i ljudi koji daju sve od sebe da fudbal u Crnoj Gori dovedu na adekvatan nivo.

Oni koji se bave lažima, ne zaslužuju ni minut pažnje OFK Titograda, a ne vrijeme posvećeno pisanju ovog saopštenja.

Ipak, zarad istine, napravili smo izuzetak i istim tim, koji pokušavaju da nanesu štetu kolegama, saigračima i prijateljima, pružili publicitet, koji ne zaslužuju.

OFK Titograd