OFK Titograd

Podgorica

Vijesti

ANDRIJA SKROBANOVIĆ: FOKUS NA TERENU I VJERA U SEBE – TO JE ZA MENE PUT KA USPJEHU!

2019-12-24

Njegov osjećaj za gol upoređuju onim koji posjeduje Stevan Jovetić. Poput Tijerija Anrija sa Arsenalom – na kog podjeća igrom i građom – Andrija Skrobanović je sa petlićima OFK Titograda osvojio titulu šampiona bez ijednog poraza. Vrsan golgeter, momčić koji je prethodne sezone bio najbolji igrač među svojim vršanjacima, ove je najbolji strijelac u ligi mlađih petlića. U 11 mečeva postigao je čak 22 pogotka. Nosilac je igre “romantičara” i igrač od kog se očekuje mnogo. Godinu i po dana ne zna za poraz i jedan je od najboljih izdanaka škole fudbala OFK Titograda.

“Osjećaj je izvanredan. Igrati na ovom nivou i biti u najboljem timu u ligi. Radili smo naporno, imali smo cilj ispred sebe i što je najvažnije krasio nas je timski duh, koji nas je i doveo do ove pozicije”, objašnjava Skrobanović na početku razgovora za zvaničan sajt kluba.

Biti najbolji strijelac je, kaže, kao šlag na torti.

“Daje mi motiv da nastavim još jače i bolje. Da budem vrijedan i da radim bez prestanka. Moje je da treniram i da budem bolji iz utakmice u utakmicu i da vjerujem da će na kraju sve biti u redu. Uspjeh će, siguran sam, doći”, ambiciozno će popularni Zećo.

Ističe da je velika čast igrati pobjedničkoj ekipi.

“Od samog početka nas krasi pobjednički mentalitet. Atmosfera je odlična i igrati u ovakvom timu je privilegija”, skromno će Skrobanović.

Na pitanje gdje sebe vidi za 10 godina kaže da je rano razmišljati o tome.

“Rano je razmišljati i o sledećih par godina, ali cilj postoji. Da nosim dres nekog evropskog velikana. Svjestan sam da se jedino dobrim radom može doći do upsjeha. Zato sam maksimalno fokusiran na terenu, dajem sve od sebe na treninzima i utakmicama i vjerujem u uspjeh. To je za mene put”, objašanjava Skrobanović.

On zaključuje da sa Titogradom želi duplu krunu, da dođe do seniora i obuče nacionalni dres.

“Mislim da imamo kvalitet za duplu krunu.Želim i da debitujem za prvi tim Titograda. Pored toga, kao i svi dječaci, želim da nosim nacionalni dres”, naveo je Skrobanović.