OFK Titograd

Podgorica

Vijesti

TITOGRAD U BORBI ZA OPSTANAK, ISTAKAO SE JOKSIMOVIĆ

2020-03-07

Nakon četiri kola OFK Titograd je upisao tri poraza i jedan remi, a danas je ponovo sa nedostatkom sreće savladan od strane Koma rezultatom 2:3.

Gosti su poveli u 3′ golom Save Gardaševića.

Kom je bio bolji rival u prvom poluvremenu. Titograd nije imao konkretnu organizaciju napada, ali je imao jedan pokušaj, preko Ivana Novovića sredinom prvo dijela.

U drugom dijelu vidjeli smo potpuno drugačiju igru od “romantičara”, koji su uspjeli da preuzmu inicijativu i da u 53′ izjednače golom Škrijelja. Roganović je odlično centrirao i pogodio u nogu krilnog igrača Titograda.

Ipak, u dobroj igri uslijedila je greška pojedinca i kontra Koma koji koju je na najbolji način valorizovao kapiten Žarko Popović. U 75′ minutu savladao je golmana Joksimovića. U tim trenucima Kom preuzima inicijativu i sjajnom ogranizacijom kreira tri stopostotne prilike kojima se još boljim intervencijama ispriječio veoma talentovani golman Titograda Sergej Joksimović.

JOksimović je briljirao između stativa i zaustavio pokušaje Gardaševića, Zvrka i Popovića.

Titograd se na kratko oporavio, a Mamadu Mendi izborio slobodan udarac na 24 metra. Igrao se 82′ minut, a slobodnjak je prelijepim udarcem kapiten Titograda Ivan Novović. Pogodak za 2:2.

Očekivala se žestoka borba do kraja, što su izmejanam pokazali treneri Govedarica i Dragićević. Govedarica je uveo Gluščevića i Roganovića, a izveo Miličkovića i Brnovića, dok je Dragićević u igru uveo Sentokua i Bojana Golubovića.

Iskustvo je prevagnula, pa Kom dolazi do tri boda u 87′ minutu golom Mirze Hota.