OFK Titograd

Podgorica

Vijesti

INTERVJU PUNOLJETSTVA – OGNJEN GAŠEVIĆ: Hvala svima na podršci, daću sve od sebe da se odužim!

2020-04-07

Velika nada OFK Titograda Ognjen Gašević, 2. aprila je napunio osamnaest godina, a rođendanski intervju zbog manjih tehnički problema objavljujemo tek danas.

Gašević je dijete OFK Titograda, prošao je sve selekcije kluba, a danas je prvotimac na kog se ozbiljno računa. Ofanzivac OFK Titograda debitovao je za seniorski tim 14. aprila 2018. godine i do sada je upisao 28 nastupa i postigao dva pogotka.

Sada kada si punoljetan ulazis u doba zrelosti, kada će se od tebe očekivati mnogo više i u privatnom životu, ali i u fudbalu, kom si posvećen. Da li osjećaš teret odgovornosti kada govorimo o fudbalu?

Sigurno je da će odgovornost biti veća, ali mi to neće stvarati teret, nastaviću da uživam u fudbalu i dajem sve od sebe, što je po meni najvažnije – davati svoj maksimum u svemu što radim, bilo da je riječ o fudbalu ili nečemu drugom.

Kakvi su tvoji planovi i ambicije i koja je tvoje rođendanska želja?

Želim da zaigram za neki veliki klub. Moje profesionalne ambicije vezane su za fudbal na najvećem nivou. Planiram da, kada se i ako se prvenstvno nastavi, pružim dobre partije u Prvoj crnogorskoj ligi i dam svoj doprinos klubu i saigračima.

Do sada si stekao dosta dobro iskustvo igrajući za OFK Titograd, prošao si sve selekcije, kao 16-godišnjak si debitovao za prvi tim, postigao dva gola, a od ove sezone si prvotimac koji dobija priliku. Da li ti prija povjerenje šefa stručnog štaba?

Naravno da mi prija povjerenje trenera koje imam. Vjerujem da govorim i u ime svih mladih igrača koji od zimskog prelaznog roka imaju mnogo više prostora za dokazivanje i napredak. Nas mlade igrače ne tretiraju ništa drugačije nego starije, pokazuje nam se isto poštovanje i povjerenje kao i njima, a to je za mlade igrače dodatno samopouzdanje, koje nam je u ovim trenucima jako potrebno.

Kako provodiš vrijeme u ovoj situaciji, kada svi moramo ostati kući?

Trudim se da radim na sebi, koliko je to moguće u kućnim uslovima. Po preporukama stručnog štaba treniram svakodnevno, pokušavam da održim formu, a ostatak dana provedem gledajući neki dobar film ili seriju.

Koja je tvoja poruka ljudima u klubu, trenerima, saigračima?

Prvo bih poručio nešto povodom pandemije. Ostanimo kući, jer će samo tako sve ovo proći i tako ćemo se najprije vratiti na teren. Druga poruka bila bi: Hvala vam svima na podršci, daću sve od sebe da se odužim!