OFK Titograd

Podgorica

Vijesti

ŠKOLA FUDBALA OFK TITOGRADA – MJESTO SJAJNOG FUDBALA I PROFESIONALNOG RADA

2020-05-28

Škola fudbala OFK Titograda privukla je pažnju javnosti sjajnim partijama u čak tri selekcije. Za odličnu igru pionira, mlađih pionira i petlića, zaslužni su ljudi u klubu, koji su posvećeni razvijanjem mlađih selekcija, kao i koordinator i trener Mirko Šćepanović, koji je sa svojim saradnicima Vladanom Savićem, Nikolom Ivanovićem, Goranom Marovićem i Lazarom Perovanovićem, udario temelje fudbalskoj bazi kojom bi se ponosili i mnogo veći klubovi iz regiona i Evrope.

Sve tri selekcije čiji je Šćepanović koordinator lideri su u prvenstvu Udruženja klubova “Centar”.

Pioniri su prvi i jedina neporažena ekipa u ligi sa devet pobjeda i tri remija. Imaju 30 bodova, koliko i Budućnost i Podgorica, ali su zbog bolje gol razlike lideri šampionata za 2005 godište.

Mlađi pioniri 2006. godište su takođe neporaženi sa 11 pobjeda i jednim remijem i imaju četiri boda više od Starog aerodroma, koji je uz “romantičare” druga neporažena ekipa u ligi. Nedavno, mlađi pioniri su pobjedom nad Mladost Donja Gorica, osvojili kup Udruženja klubova “Centar”.

Najveću dominaciju demonstrirali su petlići OFK Titograda koji su u deset odigranih mečeva ostvarili isto toliko pobjeda i sa maksimalnih 30 bodova prvi su na tabeli. Sa osam bodova manje na drugom i trećem mjestu su Kom i Stari aerodrom.

Sve je ovo normalno za Mirka Šćepanovića, koji smatra da se postavljanjem kvalitetnog sistema rada može ostvariti značajan napredak i crnogorski fudbal podići na veći nivo.

“Jednostavno je. Svakom treningu pristupamo na najbolji mogući način. Na svakom treningu dajemo sve od sebe i maksimalno se trudimo da ove momke izvedemo na pravi put prvenstveno kao ljude, a naravno i kao fudbalere. Naš sistem rada je takav da svako dobija priliku i da svi imaju dovoljno prostora da pokažu talenat, razvijaju ga i demonstriraju na terenu. Od kada kroče na teren dječake učimo profesionalizmu, ali i zajedništvu i drugarskom odnosu”, rekao je Šćepanović za klupski sajt.

Kada se implementira takav pristup onda, kaže Šćepanović, napredak će biti evidentan.

“Tada počinje vrijeme da radi za vas. Ovi momci koji igraju u OFK Titogradu su zlatni momci. Prije svega su dobri ljudi, a potom pravi profesionalci i sjajni fudbaleri. Razvili smo sistem koji im pomaže da napreduju u svakom segmentu i to nam daje rezultate na terenu, koji prije nego što smo počeli nisu bili prioritet”, dodaje Šćepanović.

Sada se, njegovi momci, kao i čitav fudbalski svijet pripremaju za nastavak sezone.

” Svakom igraču ponaosob dajemo savjete šta i na koji način treba da rade, i naravno u kolikom obimu. Dosadašnji dio sezone je bio odličan i ne smijemo dozvoliti, iako je bila vanredna situacija za čitav svijet, da izgubimo onu fizičku spremu koju smo, vrijednim radom i disciplinom gradili”, kaže Šćepanović.

Na kraju Šćepanović je imao poruku za navijače OFK Titograda, koji privučeni atraktivnom igrom mlađih selekcija u sve većem broju dolaze na tribine.

“Nastavićemo da rastemo, samo ostanite uz nas. Ovo se sve radi zbog navijača, a ovi momci će, kada stasaju biti generacija za pamćenje”, poručio je Šćepanović.