OFK Titograd

Podgorica

Vijesti

Elez Adžović, učenik generacije i dobar fudbaler

2020-06-19

Da u OFK Titogradu ne stasavaju samo odlični mladi fudbaleri, a u životu uspješni stručnjaci i ljudi najbolje svjedoči životni put Vučine Vasovića, uvaženog profesora, koji je svoje prve korake napravio u OFK Titogradu, tada Mladosti. A, da je to zaista tako, najbolje govori činjenica, da su najveće zvijezde crnogorskog fudbala, svoja prva druženja sa fudbalskom loptom počela upravo u ovom klubu. 

Jedan od onih koji dolaze , a koji je, pored toga što je dobar fudbaler, uz to i odličan učenik je mladi Elez Adžović, štoper pionirske ekipe OFK Titograda. Elez, učenik devetog razreda, proglašen je za đaka generacije Osnovne škole ”Mahmut Lekić” u Tuzima, a uz to je jedan o najboljih fudbalera pionirske ekipe. Ovo njegovo priznanje jasno ukazuje da mogu biti uspješno usklađene školske aktivnosti i sportske obaveze.

Za njega kažu da je jedan od najboljih izdanaka škole fudbala OFK Titograda i budućnost kluba sa Starog aerodroma. Legendarni fudbaler zagrebačkog Dinama Stjepan Štef Deverić nazvao ga je “malim velikim kapitenom”. Ovdje svakako, treba istaći njegovu svestranost. Uz školu i fudbal, kao veliku ljubav, igrao je jednu od glavnih uloga u filmu “Obraz” režisera Nikole Vukčevića.

Svoje prve korake napravio je pod rukovodstvom trenera Mirka Šćepanovića i Vladana Savića. koji imaju velike zasluge za njegov fudbalski razvoj. On je posebno istakao odnos trenera prema njemu i njegovim drugarima i pohvalio atmosferu u klubu i stručni rad, naglašavajući da upravo Mirko Šćepanović ima velike zasluge za njegov fudbalski uspjeh.

Tim povodom, za Eleza je u klubu priređen svečani prijem, a tom prilikom mu je Vladan Vujović, predsjednik kluba uručio prigodan poklon. 

”Za Eleza je veoma bitno da, pored toga što je već sada odličan sportista, ostane odličan učenik i da nastavi sa sa fudbalskom karijerom, ali i da ne zanemari sticanje znanja, Očekujemo da mu ovo veliko priznanje bude podstrek da sa školom, fudbalskom igrom i treninzima nastavi još odlučnije”, kazao je između ostalog Vladan Vujović, na svečanom prijemu.