OFK Titograd

Podgorica

Vijesti

TITOGRAD BOLJI, ALI IPAK PODJELA BODOVA

2020-06-30

Mreže su mirovale na Starom aerodromu, iako su i OFK Titograd i Podgorica imali nekoliko dobrih prilika za postizanje gola.

– Požrtvovana igra obje ekipe tokom svih 90 minuta. Prvo poluvrijeme je bilo tvrdo, sa po jednom šansom na obje strane. Drugi dio igre su oni otvorili stpostopnom šansom Jovanovića, a onda smo mi stupil na scenu. Vezali smo četiri šanse koje ne znam kako smo promašili. Nema kukanja, idemo dalje, primakli smo se još bod Rudaru. Borićemo se do kraja da izbjegnemo baraž – rekao je trener golmana OFK Titograda, Mileta Radulović.

Mladi golman domaćih Sergej Joksimović je morao da se pomuči u 20. minutu, kada je Šaleta Kordić iskosa šutirao po zemlji. Njegov kolega na drugoj strani, Jasmin Agović je pet minuta kasnije paradom morao da interveniše nakon šuta Ivana Novovića sa 17 metara. Pokušali su u prvom poluvremenu još Balša Banović i Amir Muzurović za „romantičare”, odnosno Jovan Nikolić i Nikola Vujnović za Lješkopoljce, ali su to bili, ili neprecizni, ili traljavi udarci.

Drugo poluvrijeme je bilo znatno sadržajnije. Tim iz Donje Gorice je kao i protiv Grblja u prošlom kolu žestoko krenuo nakon odmora. Kordić je u 49. minutu, nakon ubacivanja Bojana Aligrudića šutirao snažno, ali neprecizno. Tri minuta kasnije Vujnović je sa ivice šesnaesterca tukao u Joksimovića. Samo 120 kasnije Anđelko Jovanović je lažnjakom „slomio kičmu” Erminu Aliću i šutirao pored dalje stative. Procvjetala je romantika kada je u 63. minutu na teren ušao Ivan Bojović. Mladi ofanzivac je prvo u 68. minutu namjestio lotu kao na tacni Luki Merdoviću na drugoj stativi, a iskusni napadač se obrukao. Samo nekoliko trenutaka kasnije Bojović je jurnuo u kontru, ali je Agović na vrijeme izletio. Bojović je u 80. minutu proigrao Admira Adrovića, koji je sa desetak metara šutirao pored gola. U pretposlednjem minutu je Miloš Brnović snažno šutirao, Agović odbio, a na odbitak je natrčao Adrović i pogodio stativu.

– Mogli smo da odigramo bolje, ali i umor nas polako sustiže. Nije lako izdržati ovaj ritam. Utakmica je bila izuteno bitna za obje ekipe, obilovala je sa mnogo šansi. Titograd je imao dvije stopostotne šanse, mi takođe, tako da mislim da je remi najpravedniji ishod – kazao je šef stručnog štaba Podgorice, Vojislav Pejović.

OFK Titograd – Podgorica 0:0

Stadion OFK Titograda na Starom aerodromu. Igrano bez prisustva publike. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Marjan Paunović (Berane), Ivan Bogdanović (Cetinje). Žuti kartoni: Novović, Raičević, Banović (OFK Titograd), Marjanović, Vujnović, Jovanović (Podgorica).

OFK TITOGRAD: Joksimović, M. Roganović, Alić, Muzurović, B. Roganović, Banović, Novović, Peličić (od 63. Bojović), Mendi (od 63. Merdović), Brnović, Adrović.

PODGORICA: Agović, Aligrudić, Đajić, Marjanović, Živković, Nikolić, Božanović, Jovanović, Vujnović (od 84 Suzuki), Maraš (od 70. Bulatović), Kordić (od 84. Sekulić).