OFK Titograd

Podgorica

Vijesti

INTERVJU – MIRKO ĆIRO RAIČEVIĆ: CILJ JE AFIRMISATI MLADE IGRAČE

2020-08-13

Prethodna sezona Telekom Prve fudbalske lige ostaće upamćena kao jedna od fizički i psihički najtežih u istoriji crnogorskog fudbala. Naravno, dobar dio “zasluga” ide Korona virusu, koji je izazvao pandemiju i zbog kojeg je u jednom trenutku stao cijeli svijet.

Kao i svuda u svijetu i u Crnoj Gori se osjećaju posledice pandemije, a novonastala situacija odrazila se i na fudbal. U prvom talasu virusa, fudbalska takmičenja u Crnoj Gori su prekinuta, a onda se, nakon što je Crna Gora (na kratko) postala korona free država, u veoma specifičnim uslovima (bez navijača – sa posebnim mjerama i načinima ponašanja) takmičenje nastavilo.

Titograd je kroz baraž i dvomeč sa Bokeljem izborio opstanak u Prvoj ligi, a samo par dana nakon završetka takmičenja, počeo pripreme za sezonu 2020/2021.

Kako je odrađen prelazni rok, a kako pripreme i koje su ambicije “romantičara” u sledećoj sezoni, za klupski sajt govorio je drugi čovjek stručnog štaba Mirko Ćiro Raičević.

“U sledeću sezonu ulazimo pojačani za nekoliko iskusnijih igrača, poput Kalezića i Vukčevića, ali i Bašića i Popovića. U pitanju su momci koji su igrački stasali, a doveli smo i nekoliko mladih igrača, koji će nadam se opravdati povjerenje struke”, istakao je Raičević na početku razgovor.

Prema njegovim riječima jedan od osnovnih ciljeva je da se mladim igračima da prostor da sazru.

“I da uz nekoliko starijih dobiju iskustvo potrebno za njihov lični napredak i napredak kluba. Želimo da ih još više afirmišemo ne bi li ostvarili inostrani transfer”, kazao je Raičević i dodao:

“Ambicije za sledeću su da takmičenje završimo u gornjem dijelu tabele, ali prije toga da ne dođemo u situaciju da se borimo za opstanak. Ponavljam, glavni cilj je afirmacija mladih igrača”.

U subotu u 20 časova Titograd će gostovati Podgorici u prvom kolu sezone 2020/2021. Raičević cijeni ekipu iz Donje Gorice, ali vjeruje da njegovi i Govedaricini puleni mogu da ostvare pozitivan rezultat.

“Podgorica je ostvarila fantastičan rezultat u prethodnoj sezoni, radi se o veoma organizovanom klubu, imali su promjena u stručnom štabu i vjerovatno da im je trebalo vremena da se adaptiraju i prihvate uslove novog šefa. Domaćini su i favoriti u ovom susretu i sigurno da će i naše izdanje zavisiti od toga koliko će nam Podgorica dozvoliti prostora za igru. Vjerujemo da možemo ostvariti pozitivan rezultat i započeti sezonu na pravi način”, zaključio je Raičević.

V.Prelević