OFK Titograd

Podgorica

Vijesti

SJAJAN FUDBAL, DISKUTABILNE SUDIJSKE ODLUKE, ČETIRI GOLA I PODJELA BODOVA

2020-08-29

Fenomenalnu utakmicu gledali smo na Starom aerodromu u 3. kolu Telekom 1.CFL. Makar je tako bilo do 70′ minuta, kada je sudija Vođević donio u najmanju ruku diskutabilnu odluku i dodijelio crveni karton napadaču OFK Titograda Mrvaljeviću, koji je do tog trenutka igrao sjajan fudbal i postigao pogodak za izjednačenje.

Petrovac je poveo prvi. Pogodak za vođstvo postigao je Ražnatović u 13′ minutu. Ipak, ritam utakmice nije pao, a posebno ne u redovima “romantičara”, koji su nastavili još jače i ratobornije. Odgovor Titograda stigao je 37′ minutu. Fenomenalni Žarko Popović, u ulozi glavnog kreatora igre Titograda proigrao je mladog Mrvaljevića koji je bio siguran za 1:1.

Kao epilog imali smo pravu prvenstvenu utakmicu. Obje ekipe igrale u otvoreno i išle na pobjedu. Do novog vođstva i preokreta stigao je Titograd. Ovog puta Petar Vukčević je bio glavni “krivac”. Odlično je prošao po desnoj strani, progirao Mendija u petercu, koji je oboren. Siguran sa bijele tačke u 58′ minutu bio je upravo Vukčević.

U tim trenucima, nošen psihološkom i rezultatskom prednošću Titograd je preuzeo inicijativu, koja je trajala do 70′ minuta, kada je sudija Vođević, zajedno sa svojim pomoćnicima, donio veoma kontroverznu odluku. Mrvaljević je napravio faul nad defanzivcem Petrovca, daleko od protivničkog gola, što je za Vođevića bilo dovoljno da mu dodijeli drugi žuti karton i isključi ga. Ova odluka naišla je na negodovanje tabora “romantičara”, koji su uzalud protestovali.

Osim što je Titograd ostao sa igračem manje, odluka sudije uticala je i na ono što je svakom prosječnom fudbalskom poznavaocu najbiznije, a to je igra. Nervoza se uvukla u jednu i drugu ekipu, prelijep fudbal pretvorio se u ratoborni okršaj sa mnogo faulova i kartona.

I taman, kada je izgledalo da će Titograd ipak osvojiti tri boda, Zvrko je prošao po lijevoj strani, Roganović ga nije dobro zatvorio, ovaj uputio centaršut koji je prevario Joksimovića, a Petrovcu donio izjedančenje.

Ono što Titograda može radovati jeste sjajnjo izdanje Popovića prije svih, a potom i Mrvaljevića i Vukčevića. Popović je donio ekipi jako potrebnu kreativu, držao vezu u standardno dobre Kalezića i Novovića, dok je se Mrvaljević nametnuo kao rješenje na poziciji napadača. Za Vukčevića ne treba trošiti riječi. Standardno dobar.

Sledeći meč Titograd će igrati protiv Budućnosti pod Goricom 12. septembra.