OFK Titograd

Podgorica

Vijesti

POČINJE KUP – TITOGRAD GOSTUJE ISKRI, NOVOVIĆ: KADA SMO NA NIVOU MOŽEMO DA IGRAMO SA SVIMA

2020-10-20

Fudbaleri OFK Titograda sjutra u 14 časova gostuju Iskri u šesnaestini finala kupa Crne Gore. Izabranici Nikole Rakojevića ne igraju u dobroj formi na početku ove sezone, a Kup bi mogao da bude dobar prostor za poboljšanje forme i napredak Titograda u psihološkom smislu.

Sa sjutrašnjim rivalom već su se susreli u 5. kolu Telekom 1.CFL, kada je na Starom aerodromu bilo 1:1. Iskra takođe ne pruža dobre partije, pa će ovaj meč imati veliki značaj za obje ekipe. Dobrim rezultatom Titograd bi mogao da stekne dugo traženu psihološku stabilnost, jer bi po prvi put u sezoni uspio da ostane neporažen na dvije uzastopne utakmice.

Lijevi bek i kapiten romantičara Ivan Novović ističe specifičnost kupa kao fudbalskog takmičenja u kom kroz mali broj utakmica može da se ostvari veliki uspjeh.

“Titograd je tri puta igrao finale kupa, dva puta bio osvajač tako da je to takmičenje koje ima poseban značaj za nas. Okolnosti su se promijenile, jer se igra po jedna utakmica u svakoj rundi, pa nema mnogo prostora za kalkulacije. Iskra je izuzetno kvalitetan protivnik, koji na svakom mjestu u timu ima po najmanje dva odlična igrača. Biće teško igrati protiv njih, ali mislim da kada smo mi na našem nivou onda možemo da igramo sa svima”, poručio je Novović.

V.P.